2012. december 7., péntek

Osiria program - kulisszatitkok


Az előzőekben leírtuk, "Hogyan is dolgozunk?": milyen szakmai elvek alapján alakítjuk ki a koncepciót, mely ügyfeleinket a legjobban támogatja abban, hogy egy-egy ruhadarabot stílusuknak megfelelően tudjanak viselni.

Ezúttal szeretnénk a kulisszatitkokat is megmutatni – hogyan zajlik a folyamat, onnantól kezdve, amikor az ügyféllel már átbeszéltük, melyik a kedvenc ruhadarabja, mi illik a személyiségéhez, az alkatához, a színeihez.


Ezután minden feltétel adott a fotózáshoz – ha a modell elég elszánt...


Kriszti egyik kedvenc ruhadarabja egy Suttogó modell, lágy esésű, rendkívül nőies szabású ecru muszlin blúz.
Törékeny alkata szinte minden ruhában "elvész" – ez a blúz nagyon illik a finom sziluetthez, azonban ahhoz, hogy életre keljen a kontrasztossággal, az ellentétek erejével, harsány színekkel kell megtámogatni úgy, hogy a túlzások mégis természetesnek tűnjenek.

Az első beállítások a nappali sminkkel és öltözettel készülnek.


Fontos, hogy először a nappali összeállításokat fotózzuk! Egyrészt a nappali smink könnyen átalakítható erőteljesebb, karakteresebb estélyi sminkké, másrészt a nappali öltözet mindenki számára természetesebb viselet - ez nem elhanyagolható szempont, ha a fotózás miatti feszültséget oldani kell...


A nappali összeállítás két változata látható ezeken a képeken.



A lényeg az egyensúly.
Az ellentétek nem felerősítik, hanem kiegyenlítik egymást: a finom, természetes hatású smink egészíti ki harmonikusan a ruhák szokatlan összeállítását. Egymás mellé kerül a sportos és a hangsúlyosan nőies, a színes egyéniség és a visszafogottság.

A nappali sminket alakítja át Heni estélyivé: erős kontúrok, sötétebb ajkak, hangsúlyos kiemelések az arcon.

Erre a változásra szükség is lesz, mert az estélyi ruha inkább jelmez szerű, rendkívül karakteres darab. Kriszti törékeny alkatát a szoknya súlyos anyaga és tömör sziluettjének kontrasztja emeli ki.


És újra csak az egyensúly...

A súlyos brokát szoknya általam tervezett Suttogó darab. Szinte talapzatot ad a finom blúznak.
Rengeteg gyönggyel teszem hangsúlyossá a felső részt, hogy összhangot teremtsek az alsó rész tömörségével.

És kell egy kis szín: a piros szatén táska. És egy apró részlet, hátul a gyöngysor egy piros muszlin szalaggal záródik. Mert nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy nem csak szemből látnak minket!

Pár igazítás az alsószoknyán...
Fotósunk Áron ebben a fázisban több képet is készít, hogy beállítsa a fényeket.


Természetesen a fotók készítése közben kiderülhet, hogy a frizura, a smink igazításra szorul, a ruhát meg kell tűzni, hogy pontosan úgy álljon, ahogy azt szeretnénk.
Ilyenkor pár perc szünet következik, ilyenkor van alkalom, arra, hogy felfrissítsük a látványt, korrigáljuk a részleteket...ez a fellélegzés ideje...ilyenkor lehet szusszanni, a beállásoktól elmerevedett modell kicsit megpihenhet.

A végeredmény önmagáért beszél...


És ezek vagyunk mi balról jobbra:
Szilágyi Eszter- stylist, H. Brünner Krisztina - türelmes modellünk, Lakó Henriett - smink,
Szeghő Áron - fotó



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése